Seminariedag d. 14.06.19
Tang kiks
Af af opgaverne på udflugten gik ud på at vi skulle bage vores egne kiks med tang fra havet over bålet. Vi brugte friske grønne alger fra havstenene og de friske nye skud på det bruge blæretang som var var ude og fange i vaders.
Det indfanget tang blev skåret i små, hvor efter det blev skyldet med kogt vand. Det kogende vand gjorde at alt tangen blev en flot blank og frisk grøn og selve blærene forblev hele.
Tanget blev lagt i dejen, hvor efter vi maste dejen til store og tynde kiks på planden som vi satte over bålet.
Lært: Man Skal være obs. på at tanget i sig selv er meget saltet og at man derfor skal tilsætte begrænset salt i dejen.
Hav fangst
På turen var vi ude i vandet med vaders for at fange rejer, tanglopper, krapper og vi fangede også nogle få fladfisk.
Vi kogte rejerne og tanglopperne for at give dem en human død, hvor efter de blev røde og vi gik i gang med at pille dem til spisning
Vi fangede levende krapper, som vi kogle, så vi blev fine lyserøde. Derefter skar vi dem i stykker og kogte dem op med tomater og løg. Til sidst siede vi krapperne fra og tilføjede mere tomat og fløde så det blev en god krappesuppe over bål
Bålmåltid
På turen var vi 17 deltagende. Nogle lavede lavet boller og kage over bål, andre røgede ørred og lavet hjemmelavet ost og andre stod for tilberedning af mad fra havet over bål. Til sidst delte vi hinandens erfaringer, samt smagsprøver at de forskellige tilberedninger, som gav inspiration til, hvordan man kan bruge naturens ude køkken.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar